Trä - ett levande material

Trädetaljerna i våra möbler är i teak, furu eller sydamerikansk ek och är alltid av absolut högsta kvalitet. På så sätt kan möblerna åldras på bästa sätt och till och med bli vackrare av flitig användning. Precis som andra levande material så påverkas träet av exempelvis luftfuktighet och solens strålar. Sköter du om dina möbler kommer du att kunna njuta av lystern i träet i många år, trots att möblerna står utomhus.

Det är skillnad på furu och furu. För att våra möbler ska få högsta kvalitet använder vi endast virke med stående årsringar i våra furumöbler. Då har årsringarna samma riktning som kortsidan vilket innebär en obefintlig risk för kupning av brädan. Man får också en hårdare yta på produkten som ger mer formstabila och mindre sprickbenägna trädelar.

Vi bryr oss om våra träd

När du köper någon av våra produkter så har du självklart rätt att få veta varifrån materialet kommer och hur det har producerats. Därför jobbar vi med certifiering och miljömärkning, vilket innebär att du alltid kan spåra materialet längs hela produktionskedjan, från råvara till färdig produkt.

Trädetaljerna i våra möbler har miljöcertifieringar från två ledande organisationer som delar vår syn på vad ett ansvarsfullt skogsbruk innebär. Certifikaten garanterar att materialen i produkterna som du köper från oss alltid håller måttet utifrån ett både socialt och miljömässigt perspektiv:

FSC®

Våra trädetaljer i teak och sydamerikansk ek är certifierade med FSC, som står för Forest Stewardship Council®. FSC arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC är en internationell organisation med medlemmar ur olika miljöorganisationer, sociala organisationer och ekonomiska intressenter. Titta efter FSC-märkningen vid våra produkter.

Se vårt FSC-certifikat »

PEFC™

Våra trädetaljer i furu är med ett undantag* certifierade med PEFC, som står för Programme for the Endorsement of Forest Certification™. PEFC är en internationell organisation med medlemmar från olika skogsföretag. Där arbetar man för att främja ett hållbart skogsbruk med fokus på miljö, ekonomi och sociala förhållanden.

Se vårt PEFC-certifikat »

* Soffa 5 kan än så länge inte levereras med PEFC-märkning på grund av produktionstekniska skäl men vi jobbar på det.