Kvalitet och hantverk

Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Våra smeder arbetar med största noggrannhet och precision och ser med varsam hand till att Grythyttan Stålmöblers arv och historia lever vidare.

Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt.

Råmaterialen kontrolleras noggrant innan tillverkningen kan sätta igång. Varje möbel tar sin tid att tillverka, och vi stoppar in yrkesstolthet, känsla för materialen och hantverksskicklighet i varenda bräda, böj och skruv. Det är därför vi bara producerar ett visst antal möbler varje år. Det är det som gör oss till Grythyttan Stålmöbler.

Vi har fortfarande all produktion i Grythyttan och det är lika självklart som naturligt, vi vill ha total kontroll för att behålla vår högt uppsatta standard. Allt trä vi använder kommer från ett hållbart skogsbruk och vi använder stål av högsta kvalitet till möblerna. Så hittar du en A2 i din farmors trädgård, på caféer runt om i Sverige eller utomlands så kan den mycket väl vara över 80 år gammal. Trädelarna kanske är utbytta men svikten är densamma.

Se gärna filmen som beskriver produktionen av en A2:a.