Grythyttan i världen

Vi är stolta över att våra möbler uppskattas även ute i världen. I Budapest har vi möblerat på Svenska Ambassaden, och i Cannes ligger Svenska Filminstitutets representationsvåning med möbler från Grythyttan Stålmöbler. Våra möbler bjuder in till både croissanter, afternoon tea och lugna stunder för folk över hela världen. Exempelvis på The Royal Café i Köpenhamn vid Kongelige Porcelinsfabriksområdet.


Historia, nutid och framtid i Istanbul

Sitter du i våra loungemöbler på terrassen på trendiga Witt Istanbul Hotel kan du njuta av den fantastiska utsikten, med många historiska monument och arkitektoniska mästerverk. Du kan även njuta av hotellets kreativa och omsorgsfullt anlagda trädgård. Det är en så kallad permaculture garden. En rörelse där man beslutat sig att vara en del av lösningen istället för problemet vad gäller varaktiga lösningar, harmoni med naturen och en hållbar livsmedelsförsörjning. Värderingar som stått oss varmt om hjärtat sedan starten på 1930-talet.


Cannes

Varje år invaderas Cannes på Franska Rivieran av filmintresserade, press, branschfolk och filmstjärnor under Festival de Cannes. Sedan 1946 är den en mötesplats och branschträff för filmfolk som kröns med gala och prisutdelningar. Bland svenska pristagare kan nämnas Ingmar Bergman, Per Oscarsson och Pernilla August. Utöver stjärnglittret och prisutdelningarna är filmfestivalen viktig för filmindustrin. Svenska Filminstitutets Scandinavian Terrace i Cannes är därför en betydelsefull representativ mötesplats för svenska företag och organisationer under festivaldagarna.

Scandinavian Terrace ligger på första våningen på Boulevard de la Croisette i centrala Cannes och bjuder på en panoramavy över Medelhavet. Många celebra rumpor har gungat i våra stolar och åtskilliga champagneglas har serverats här. Flott värre.


Good friends over there

I det omsusade Hamptons, Long Island, två timmars bilfärd från New York, ligger hotell c/o the Maidstone. Hotellet är medlem i c/o Hotels har som grundläggande idé att bidra till en bättre värld. De stödjer organisationer som gör bra saker för människor, djur och vår omgivning. De arbetar även för en vackrare värld med snygg design och fängslande fotokonst. Varje hotellrum är inrett i skandinavisk anda och har fått inspiration av till exempel Astrid Lindgrens sagovärld, Josef Franks mönsterlekar eller romantik à la Carl von Linné. Förutom design och lust finns här ambitioner att även kroppen, själen och smaklökarna ska jubla. Möbler från Grythyttan Stålmöbler passar fantastiskt bra in i den skandinaviska designmixen. Helt blygsamt skulle vi vilja påstå att vi bidrar till både stilren design och ro för både kroppen och själen.