Nu laddar vi för Stockholm Furniture and Light Fair 2017 i Älvsjö 7-11 februari.

Sustainability Thinking är temat på Stockholm Design & Architecture Talks. - Hållbarhet är fortsatt ett viktigt ämne inom design bland utövare, producenter och konsumenter. Vi kommer att ta upp frågor om allt från livslängd på design och produkter, jämställdhet i branschen till hållbara material, tillverkningsmetoder och hållbar arkitektur, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Välkommen till vår monter A06:04 där vi också pratar hållbarhet – något vi gjort sedan 1930.


Rekordintresse för våra möbler

Vi har summerat säsongen 2016 och konstaterat att intresset för våra möbler är större än någonsin. Detta är vi förstås mycket glada för. Vår bästsäljare A2 fortsätter att vara den mest populära möbeln men High-Tech stolen ökar i popularitet för tredje året i rad. Stolen är helt i stål och finns i varmgalvaniserat eller lackat utförande. Den är designad av Nisse Strinning, redan på 80-talet och blir allt populärare både i den offentliga miljön som i privata trädgårdar.


Stockholm Furniture & Light Fair 2016

I år är trendtemat: ”Nature is back for good”, som visar på vikten av att titta på hur tingen runt om oss är producerade, vad de är tillverkade av. Hur vi längtar tillbaka till naturen, hur vi vill skapa grönare rum. Vi på Grythyttan Stålmöbler kan inte mer än att hålla med. Välkommen att hälsa på i vår monter: A06:02.


Historia, nutid och framtid i Istanbul

Sitter du i våra loungemöbler på terrassen på trendiga Witt Istanbul Hotel kan du njuta av den fantastiska utsikten, med många historiska monument och arkitektoniska mästerverk. Du kan även njuta av hotellets kreativa och omsorgsfullt anlagda trädgård. Det är en så kallad permaculture garden. En rörelse där man beslutat sig att vara en del av lösningen istället för problemet vad gäller varaktiga lösningar, harmoni med naturen och en hållbar livsmedelsförsörjning. Värderingar som stått oss varmt om hjärtat sedan starten på 1930-talet.


På 25e våningen i Gothia Towers i Göteborg ligger Upper House Dining med bar och lounge.

Förutom en svindlande milsvid utsikt, en kreativ meny och spännande atmosfär finns här även en terrass. Här passar möblerna från High-Tech serien in väldigt fint, och med sin tidlösa design sitter du både fint och bekvämt vare sig du dricker bubbel eller inte. Bästa platsen för nyårsraketerna!


Rekordstort intresse för Stol High-Tech

Stolen High-Tech ritades av Nisse Strinning 1985 och är hyllad för sin industriella och alltid aktuella design. I år har vi producerat flera extra produktionsserier men nu är stolen helt slut i vårt lager.  Nästa gång vi kan leverera High-Tech till våra återförsäljare blir i slutet på oktober. Kolla med närmaste återförsäljare om de har High-Tech i lager.


Tack för besöket på Stockholm Furniture Fair!

Tack alla ni som besökte vår monter och bidrog till att göra årets mässa till en av de bästa någonsin. Tiden efter mässan har varit minst lika intensiv som innan och det känns som de varma, ljusa månaderna kommer allt närmare.


Stockholm Furniture Fair 2015

Den 3-7 februari går Stockholm Furniture Fair av stapeln på Stockholmsmässan. Branschfolk, form- och inredningsintresserade från hela världen får sitt lystmäte av skandinavisk möbeldesign och inredning. Utställare presenterar de senaste möbeltrenderna, nya idéer och ett och annat experiment.

Vi på Grythyttan Stålmöbler är glada att meddela att vi kommer vara med på mässan där vi visar en hel del nyheter. Vi ses väl där? Du hittar oss i monter A05:02.


Konst, design och Fåtölj A2 i skärgårdsmiljö

Vissa möbelbeställningar väcker vår nyfikenhet lite extra och får oss att vilja veta mer om beställaren och om platsen som möblerna ska stå på. Vår nyfikenhet tog oss ut på en resa genom landet, där vi följt upp olika beställningar som fått oss att vilja veta mer. Förut har vi rapporterat att Artipelag Konsthall på Värmdö utanför Stockholm har möblerat sina serveringar med specialbeställda A2. Vi åkte dit för att se hur det blev.

Konsthallen Artipelag

Kisande besökare vandrar runt i de vackra omgivningarna kring Artipelags konsthall. Grundaren och visionären Björn Jacobsson och hans konst- och designkunniga fru Lillemor Jacobsson sitter längs en solig vägg och äter lunch i vårvärmen. Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård). I över 40 år har Björn och Lillemor Jacobsson arbetat med sitt företag Baby Björn, som tillverkar produkter för barn. Bland annat bärselen som blivit en världssuccé. Björns driv och visioner, tillsammans med Lillemors öga för konst och design har skapat detta kreativa center. Artipelag erbjuder konstutställningar, teater- och kulturuppsättningar och vällagad mat i restaurangen. Konsthallen ligger varsamt placerad mellan klippor och tallar med en fantastisk utsikt över Baggensfjärden. Fasaden är klädd i tjärade, vankantade furuplankor och som besökare är du hela tiden omgiven de fyra elementen. Eld i brasan vid entrén, jorden under dina fötter, det glittrande vattnet i fjärden utanför, och den klara luften som skärper dina sinnen. Björn Jacobsson är mån om helheten, och precis allt i och kring konsthallen är genomtänkt in till minsta detalj.

På uteserveringen på övre våningen står en hel radda Fåtölj A2 på skifferplattorna. Stolarna med det grå träet och de svarta stativen blir extra elegant med de svarta skifferplattorna och den konstfulla fasaden som fond. Denna färgkombination togs fram speciellt för att passa in och förstärka känslan i de i mycket genomtänkta omgivningarna kring Artipelag. Det känns skandinaviskt, tidlöst och genuint. Kombinationen med de populära, sviktande stolarna, restaurangens skandinaviska meny och omgivningarna känns genomtänkt, kreativ och harmonisk. Här sitter besökare från morgonkaffet till kvällsmaten, och många har uttryckt sin förtjusning över de bekväma stolarna. ”Grythyttans möbler har gott rykte”, säger Björn Jacobsson nöjt och låter eftertänksamt sin A2:a gunga en aning. ”Stolarna är mycket folkkära och de bidrar faktiskt till att höja känslan i restaurangen. Och så är de är ju väldigt sköna att sitta i.” Och visst blir både mat och utsikt ännu lite bättre, om du kan sitta bekvämt och njuta av det. De specialbeställda Fåtölj A2 finns på uteserveringen till restaurang Artipelag på plan 3.


Konsthallen Artipelag på Värmdö utanför Stockholm

Artipelag erbjuder konstutställningar, teater- och kulturuppsättningar och vällagad mat i restaurangen. Konsthallen ligger varsamt placerad mellan klippor och tallar med en fantastisk utsikt över Baggensfjärden.

På uteserveringen på övre våningen står en hel radda specialbeställda Fåtölj A2 på skifferplattorna. Stolarna med det grå träet och de svarta stativen blir extra eleganta med de svarta skifferplattorna och den konstfulla fasaden som fond. Denna färgkombination togs fram speciellt för att passa in och förstärka känslan i de mycket genomtänkta omgivningarna kring Artipelag. Kombinationen med de populära, sviktande stolarna, restaurangens meny och omgivningarna skapar en skandinavisk, tidlös, genuin, kreativ och harmonisk känsla. Och visst blir både mat och utsikt ännu lite bättre, om du kan sitta bekvämt och njuta av det.